Žádné produkty v košíku.
Italská čočková polévka Kateřiny Boesenberg

17
Říj
Ingredience na Italskou čočkovou polévku:
- 250g čočky (předem namočené)
- mrkev, celer, řapíkatý celer (pokrájené na kostičky)
- zeleninový/kuřecí vývar (1,5l)
- 2 snítky tymiánu
- 2 bobkové listy
- 3 stroužky česneku (oloupané)
- 400g krájených rajčat (konzerva)
- 70g rajčatového protlaku
- 2 lžíce balsamica
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, petrželka
(pro 3 až 4 osoby)
Postup:
- Čočku namočit na 2 hodiny.
- Slít a spolu s nakrájenou mrkví, celerem a řapíkatým celerem dát vařit do vývaru.
- Přidat tymián, bobkové listy a česnek.
- Vařit 15 minut, pak vyndat bobkové listy i česnek.
- Česnek rozmačkat a dát zpět do polévky.
- Přidat rajčata a rajčatový protlak, chvilku povařit.
- Osolit, opepřit, přidat balsamico a olivový olej, ozdobit petrželkou.
Kateřina je přední česká naturopatka, předsedkyně České naturopatické společnosti. Více o Kateřině Boesenberg a přírodní medicíně najdete na www.naturopathicsolutions.cz.