Vánoční raw avokádový dort Jany Černé

Ingredience na Raw avokádový dort:

Na korpus

  • 150 g mandlí (namočených na 4 hodiny do vody)
  • 5 datlí bez pecky
  • 1 hrst strouhaného kokosu
  • 1 lžička kokosového oleje

Na náplň

  • 4 zralá větší avokáda
  • 100 ml javorového sirupu (používám bio od CountryLife)
  • 2 vanilkové lusky
  • 100 ml kokosového mléka
  • 80 g kokosového másla/krému („Creamed Coconut“)
  • 75 ml kokosového oleje
  • šťáva z ½ citrónu
  • špetka himalájské soli

Na ozdobu

  • strouhaný kokos
  • granátové jablko
  • javorový sirup

 

Příprava: 10 minut
Postup: 20 minut
Chladnutí: 3 hodiny

 

Postup:

  1. Mandle slijte, nechte je dobře okapat, přisypte kokos, pokrájené datle na menší kousky a s kokosovým olejem dobře rozmixujte v robotu. Tak vytvoříte těsto na korpus.
  2. Formu vyložte potravinovou folií, natlačte do ní ořechovou hmotu a dejte vychladit do lednice.
  3. Avokáda rozkrojte, vyndejte jim pecku, voďte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí na náplň a dobře a do hladka rozmixujte.
  4. Vyndejte korpus z lednice a vlijte na něj světle zelený krém a vsypte do něj část zrníček z granátového jablíčka.
  5. Dejte vychladit na alespoň 3 hodiny.
  6. Dozdobte zbytkem zrníček, strouhaným kokosem a javorovým sirupem.

Jana je nutriční gastronomka a věnuje se zejména paleo, raw, vegetariánské a veganské stravě. Více o Janě Černé a jejích skvělých receptech najdete na www.zasadnezdrave.cz

Tento příspěvek je v rubrice Recepty. Uložte si odkaz.