Tereza Pánková

Tereza Pánková

je novinářka a zároveň vede svůj blog.

 

Čerstvý losos s rýží je pro mě neskutečně chutná kombinace, stejně jako avokádo nebo nakládaná ředkev.

 

V dnešní době je spousta akcí, farmářských trhů – které food akce byste doporučila a proč?


Z akcí, které znám bych rozhodně doporučila Street Food Festival. V Praze se zatím konal dvakrát a pokaždé mě zaujal počtem stánků, rozmanitostí v prodávaném jídle a skvělou atmosférou. Dále mohu vřele doporučit Restaurant Day, který začíná být velice populární po celé České republice. Díky této akci si můžete na jeden den zřídit stánek a prodávat své výrobky. Naprostý ráj pro kulinářské nadšence!

Doporučíte nějaký klíč, podle kterého nakupovat potraviny?

Já asi žádný takový klíč nemám. Ráda zkouším nové věci, procházím gurmánské obchody a vždy se najde něco, co mě zaujme. Právě objevování je pro mě ta pravá zábava! Určitě ale doporučuji nakupovat zeleninu a ovoce na trzích nebo ve specializovaných prodejnách.

Máte nějaký tip na rychlé a skvělé večeře?

Pokud jsem unavená, nemám na nějaké postávání u plotny nemám moc sil. Většinou si proto připravím něco jednoduchého, jako například salát se zeleninou a ořechy, obložený bagel nebo oblíbené topinky!

Upřednostňujete nějakou kuchyni? Kterou a proč?

V posledních letech jsem si hodně oblíbila asijskou kuchyni, konkrétně japonskou a vietnamskou. K Japonsku jsem si vybudovala vztah tak před šesti lety, kdy mě naprosto uchvátily japonské animované filmy a seriály. Kromě úžasných příběhů jsem si zamilovala i to, jakým způsobem se jejich hrdinové stravují! Jídelní hůlky, misky plné rýže, řas a kousků syrových ryb. A na cestu do vlaku plněný rýžový bochánek „onigiri“. Postupem času jsem v Praze objevila několik obchodů s asijskými potravinami a mohla se pustit do jejich ochutnávání.

Máte ráda těstoviny, doporučíte domácí výrobu těstovin?

Těstoviny mám moc ráda, především se sušenými rajčaty a rukolou. Na domácí těstoviny se rozhodně chystám, ale je otázka, jestli se to v dnešní rychlé době vyplatí. Tím nechci říct, že by nebylo dobré připravit si například nudle do polévky, ale záleží na situaci. Pokud vás domácí těstoviny lákají a máte na ně dostatek času, určitě je vyzkoušejte. Nic ale nepokazíte nákupem kvalitních špaget, které smícháte například s domácím pestem.

Jaké je Vaše nejoblíbenější jídlo a proč?

Těch já mám několik, ale mé „nej“ je rozhodně sushi. Jím ho už několik let a pořád jsem se ho nepřejedla, což vlastně nechápu. Čerstvý losos s rýží je pro mě neskutečně chutná kombinace, stejně jako avokádo nebo nakládaná ředkev. Sushi mi vždy vykouzlí úsměv na tváři a potěší chuťové pohárky.

 

Více o Tereze, jejích zajímavých reportážích a receptech naleznete na www.tastytalkings.com