Pohanka se špenátem Ivany Jirešové

Ingredience na Pohanku se špenátem:

 

  • 250 g pohanky
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 4 stoužky česneku
  • 10 g másla nebo olivového oleje /nebo prostě ten, který vám chutná/
  • 80 g parmazánu
  • 15 černých oliv

 

 

Postup:

  1. Pohanku připravíme klasickým způsobem, který se uvedený na obalu. Na pánvi rozehřejeme tuk a krátce dozlatova opečeme na kolečka nakrájený česnek. Po chvilce jej vyjmeme a nasype do mísy.
  2. Omytý, čerstvý špenát nasypeme na pánev a dusíme do té doby, než zvadne.
  3. Mezitím nakrájíme olivy na tenká kolečka a nasypeme do mísy.
  4. Krátce podušený špenát vysypena na prkénko, rozsekáme nožem a vložíme spolu s uvařenou pohankou na Wok pánev.
  5. Přidáme česnek, olivy a ještě chvíle opečeme.
  6. Mezitím nastrouháme parmazán, kterým dochutíme a ozdobíme dobrotu na talíři.
  7. Dle chuti samozřejmně dochutíme kvalitní solí a čerstvým pepřem. 
Tento příspěvek je v rubrice Recepty. Uložte si odkaz.