Markéta Kolisková

Markéta Kolisková

Markéta hodně cestovala a během svých cest se seznámila s živou stravou. Po návrátu do Čech se rozhodla vyrábět raw tyčinky. Vynikající raw tyčinky vyrábí pod značkou Markol.

 

S postupem času jsem zjistila, že stravovat se raw stravou je mnohem rychlejší a jednodušší.

 

Jak dlouho jste vitariánka?

Neškatulkuju se mezi vitariány, jsem spíše člověk, který má velmi rád živou stravu a věří v její sílu.

Mohla byste popsat hlavní výhody živé stravy?

Podle mě jsou hlavnímy výhodami živé stravy komletní psychická i fyzická očista.

Jak se zrodila myšlenka, že byste sama vyráběla raw superfood tyčinky?

Hodně jsem cestovala a nějaký čas jsem žila i v Londýně. Měla jsem kolem sebe spoustu přátel, kteří se takto stravovali a tak jsem to zkusila také. A bylo mi skvěle a právě tam se zrodilo přání. Po návratu do Čech jsem zkončila v práci, kde jsem byla posazena na židli k počítači a k věčně zvonícímu telefonu. Po dvou týdnech jsem plakala a po půl roce už to bylo neúnosné. Pamatuju si to jako dnes, šla jsem po louce se svým psem Fíkem a najednou přišla myšlenka: výroba živé s stravy….můžu……můžu všechno…..a za půl roku už jsem byla na volné noze.

Jaká doba uběhla od první myšlenky a plánů k vlastní realizaci a první prodej?

Trvalo to asi půl roku, než jsem vyšla na světlo s prvními produkty. Ze začátku jsem byla sama, nyní však kolem sebe má m tým úžasných lidí (přátel), se kterými se mi velmi dobře spolupracuje. Patří do nich i moji jediní disributoři Aleš a Luděk z Happy Food. A neodpustím si zmínit ještě jednoho člověka, bez kterého bych nikdy nezazačala a tím je můj otec.Od začátku mě plně podporoval, i když si ze začátku myslel, že jsem se zbláznila a poskytl mi prostory pro výrobnu.

Stravujete se výhradně pouze raw? Je to časově udržitelné a máte pocit, že je možné v Čechách získat ingredience v požadované kvalitě?

Výhradně raw jsem se začala stravovat před dvěmi a půl lety a to po úraze hlavy. Byla to pro mě jasná cesta. S postupem času jsem zjistila, že stravovat se raw stravou je mnohem rychlejší a jednodušší. Nyní to však vidím trochu jinak. Nic nehrotím a na raw stravě už nelpím. Takže nyní, když dostanu chuť na kávu,tak si ji dám. A když třeba dostanu chuť na pečenou dýni (kterou miluju) , tak si ji upeču. A když mi někdo nabídne horkou zeleninovou polévku, tak se na ni také vrhnu.  Jinak v Čechách se dá už sehnat leccos a ve skvělé kvalitě, nicméně např. pro raw datle (které opravdu zbožňuju) musím už sáhnout dál.

Přemýšlíte o svém jídelníčku na další den dopředu?

Rozhodně ne, žiju ze dne na den, nevím, co bude zítra, natož abych věděla, co budu jíst.

Nechybí Vám přes zimu teplé pokrmy, např. polévky?

V zimě se prolévám zázvorovým čajem se skořicí, ten dost zahřívá. A když mi začne chybět horká polévka,tak si ji uvařím.

 

Více o Markétiných produktech na www.goodfoodstore.cz/markol/