Lilkové lasagne paní K.

Vynikající a výživný vegetariánský bezlepkový recept.

Ingredience na lilkové lasagne:

  • 2-5 lilků (záleží na velikosti lilků i zapékací mísy)
  • 1 -3 konzervy sekaných rajčat (záleží na velikosti zapékací mísy)
  • 1-2 cibule
  • 100 g hladké bezlepkové mouky
  • 2-3 mozzarelly
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • kokosový či třtinový cukr
  • olivový olej

(pro 3-6 osob)

 

Postup:

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, z obou stran osolíme a necháme půl hodiny „vypotit“.
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme konzervovaná rajčata, trochu cukru a soli.
  3. Necháme trochu prohřát (nevaříme), odstavíme a do směsi vmícháme nasekanou bazalku.
  4. Z lilků osušíme vodu, obalíme je v mouce a krátce osmahneme na oleji. Tip: lilek absorbuje hodně oleje, proto mějte připravenou roli kuchyňských útěrek a snažte se z lilku po osmažení olej co nejvíce vytáhnout.
  5. Na dno zapékací mísy poskládejte lilek (hezky přes sebe, ať není dno mísy vidět), zalijte polovinou rajčatové směsi a na plátky nakrájenou mozzarellu.
  6. Celý postup zopakujeme (lilek, druhá polovina rajčatové směsi, druhá polovina mozarelly).
  7. Poslední vrstva bude lilek, kterou posypeme parmazánem.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30 minut.

 

 

 

 

Dobrou chuť.

Tento příspěvek je v rubrice Recepty. Uložte si odkaz.