Italská čočková polévka Kateřiny Boesenberg

Ingredience na Italskou čočkovou polévku:

  • 250g čočky (předem namočené)
  • mrkev, celer, řapíkatý celer (pokrájené na kostičky)
  • zeleninový/kuřecí vývar (1,5l)
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku (oloupané)
  • 400g krájených rajčat (konzerva)
  • 70g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce balsamica
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, petrželka

(pro 3 až 4 osoby)

 

Postup:

  1. Čočku namočit na 2 hodiny.
  2. Slít a spolu s nakrájenou mrkví, celerem a řapíkatým celerem dát vařit do vývaru.
  3. Přidat tymián, bobkové listy a česnek.
  4. Vařit 15 minut, pak vyndat bobkové listy i česnek.
  5. Česnek rozmačkat a dát zpět do polévky.
  6. Přidat rajčata a rajčatový protlak, chvilku povařit.
  7. Osolit, opepřit, přidat balsamico a olivový olej, ozdobit petrželkou.

Kateřina je přední česká naturopatka, předsedkyně České naturopatické společnosti. Více o Kateřině Boesenberg a přírodní medicíně najdete na www.naturopathicsolutions.cz.

Tento příspěvek je v rubrice Recepty. Uložte si odkaz.