Hovězí maso v sezamové omáčce se salátem z červeného zelí a cukrového hrášku Terezy Pánkové

Ingredience na Hovězí maso v sezamové omáčce se salátkem z červeného zelí a cukrového hrášku:

 

  • 400 g hovězí svíčkové (očištěné)
  • 150 g červeného zelí (tence nakrájené)
  • hrst lusků cukrového hrášku
  • 30 ml sójové omáčky
  • 30 ml bílého vinného octa
  • polévková lžíce slunečnicového oleje
  • 30 g cukru krupice
  • 2 menší stroužky česneku
  • polévková lžíce sezamových semínek
  • trocha mletého chilli
  • rýžové nudle Vermicelli

 

(pro 2 až 3 osoby)

 

 

Postup:

  1. Nejprve si připravte maso. Očistěte ho od blan a nakrájejte na plátky. Hovězí maso krájíme přes vlákno, aby nebylo příliš tvrdé. Přendejte plátky do větší misky a schovejte do lednice.
  2. Rozehřejte malou pánev, do ní poté vložte sezamová semínka a opékejte dozlatova (nenechte je bez dozoru, mohou se rychle spálit). Zlatavá semínka nasypte do misky a přidejte k nim prolisovaný česnek. Přilijte sójovou omáčku, cukr, ocet, olej a trošku mletého chilli. Všechno dobře promíchejte!
  3. Hovězí plátky zalijte 1/4 připravené omáčky, zakryjte fólií a dejte stranou. Nechte ho venku, aby se dostalo na pokojovou teplotu. V pánvi lehce orestujte lusky hrášku, smíchejte ho s nakrájeným zelím a přilijte polovinu zbylé omáčky. Ingredience dostatečně smíchejte.
  4. Maso pečte asi 1 minutu na každé straně (dokud není hezky hnědé). Upečené kousky přidejte do poslední části zbylé čerstvé omáčky.
  5. Na talíř naservírujte mix zelí a lusků, přidejte plátky masa a ihned podávejte. Jako přílohu můžete zvolit již zmíněné rýžové nudle Vermicelli nebo rýži. Vermicelli jsou hotové hned. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté do ní vložte nudle (množství záleží na vás, já dala dva svazky a bylo jich až až), zakryjte pokličkou a odstavte z ohně. Takto nudle nechte 3 minuty (pokud je budete chtít orestovat) nebo 4 minuty. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou.

 

Tereza Pánková je novinářka a zároveň vede svůj blog. Více o Tereze, jejích zajímavých reportážích a receptech naleznete na www.tastytalkings.com

Tento příspěvek je v rubrice Recepty. Uložte si odkaz.