Dýňová polévka

Skvělá, snadná a super výživná polévka vhodná pro podzimní dny.

Ingredience na dýňovou polévku:

  • 1 dýně Hokaido
  • 1 brambora
  • 1 cibule
  • 800 ml vývaru (lze použít také čistou vodu)
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • muškátový oříšek
  • smetana
  • sojová omáčka
  • dýňová semínka
  • dýňový nebo olivový olej

(pro 4 osoby)

 

Postup:

  1. Na troše olivového oleje osmažte cibulku.
  2. Jakmile začne chytat barvu, přidejte na kostky nakrájenou dýni (oloupanou a zbavenou semínek), brambory a krátce osmažte.
  3. Přidejte vývar, sůl, pepř, mletý kmín.
  4. Přiklopte pokličkou a duste po dobu 45 minut.
  5. Poté polévku odstavte z plotny a tyčovým mixérem směs rozmixujte.
  6. Přidejte smetanu či mléko (záleží na tom, jak hustou polévku máte rádi), trochu sojové omáčky a nastrouhaného muškátového oříšku.
  7. Polévku opět krátce povařte.
  8. Servírujte např. s trochou smetany (pokud je chuť), dýňovým či olivovým olejem a na sucho osmaženými dýňovými semínky.

Dobrou chuť.

Tento příspěvek je v rubrice Recepty. Uložte si odkaz.